Bevrijdingsfestival

doorAnnedien Brouwers

Bevrijdingsfestival

Op 4 mei stonden ook wij twee minuten stil voor alle gevallenen, ook hebben wij onze gedachten naar alle helden die op dit moment voor onze vrijheid vechten. Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

Op de Bevrijdingsfestivals staan we samen stil bij dit gegeven, tijdens verschillende momenten en activiteiten. Om te vieren dat we vrij zijn, en om steun te betuigen aan hen die dat niet zijn. Mooi dat wij hierbij ook de beveiliging mochten leveren in Leeuwarden op verscheidene locaties met veel succes en zonder noemenswaardige problemen, dat noemen wij een succesvol evenement.

Wij hebben gestaan in Leeuwarden op de volgende locaties: Oldehoofsterkerkhof (waar het vrijheidsvuur werd aangestoken door de Minister-president), Gouveneursplein, Mata Hariplein (Markies/Neushoorn), Prinsentuin, Blokhuispoort (Minister-president kwam daar op bezoek), Arendstuin, McDonald’s in de stad en verscheidene gemeentelijke afzettingen.

Gelukkig hadden we prachtig weer en ontzettend gezellige bezoekers, al met al een memorabele bevrijdingsfestival.

Over de auteur

Annedien Brouwers administrator